Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Εκδρομή στην κοιλάδα πεταλούδων σχ.έτος 2007-08

Τα παιδιά της Β΄ τάξης επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων στο χωριό Θεολόγο. Εκεί οι υπεύθυνοι μας έδειξαν μια ταινία για την κοιλάδα των πεταλούδων, μας μίλησαν για το περιβάλλον και για την πεταλούδα.
Η πεταλούδα ζει ένα χρόνο. Το Σεπτέμβριο γεννά τα αυγά κάτω από τα φύλλα της ζηδιάς και τον Απρίλιο γίνεται κανονική πεταλούδα. Μας έδωσαν και καπέλα για ενθύμιο.
Μετά πήγαμε στην κοιλάδα όπου ζει και μεγαλώνει η πεταλούδα.
Διασχίζαμε την κοιλάδα και είδαμε βατράχια, καβούρια,σαύρες που ζουν μόνο στη Ρόδο και τα δέντρα που ζουν οι πεταλούδες τις ζηδιές καθώς κουμαριές και βελανιδιές.
Μετά πήγαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί είδαμε πάρα πολλές πεταλούδες, διάφορα πετρώματα από το ηφαίστειο της Νισύρου, φίδια, αλεπού, λύκο, σκίουρο, αετό, κουκουβάγια, τσακάλι, χελώνα καρέτα – καρέτα και διάφορα πουλιά.
Στη συνέχεια πήγαμε στη Φάρμα της Ρόδου, όπου εκεί είδαμε διάφορα ζώα, όπως στρουθοκαμήλους, αγριογούρουνα, καμήλες, ελάφια, αλογάκια, λάμα, λαγουδάκια, φασιανούς, μαϊμού, περιστέρια, πάπιες, κατσικάκια και άλλα πολλά ζώα.
Η εκπαιδευτική εκδρομή μας άρεσε πολύ γιατί είδαμε και μάθαμε πολλά πράγματα.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης



























Δεν υπάρχουν σχόλια: